Ege Postası
Geri

Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesine İzmir'den tepki

CHP Urla Kadın Kolları tarafından Urla Cumhuriyet Meydanı’nda Müftülere verilen nikah yetkisi basın açıklaması yapılarak protesto edildi. Öte yandan Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şubesi üyeleri de, müftülere nikah kıyma yetkisi vermeyi öngören yasa tasarısına tepki gösterdi.
Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesine İzmir'den tepki
Haberler / Yerel Politika
11 Ağustos 2017 Cuma 14:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve CHP Urla İlçe Başkanı A. Bahri Yalaz’ın da destek verdiği basın açıklamasında kadınlar ellerinde “erken evlilik erken ölümdür”, “Müftülerin nikah yetkisine hayır”, “Kadın hakları müftülüğe emanet edilmez” gibi pankartlarla müftülere verilen nikah yetkisini protesto ettiler.  

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan CHP Urla Kadın Kolları Başkanı Fatma Gürsoy, “Sizler Medeni Kanunun kadınlara verdiği haklardan neden rahatsız oluyorsunu? Mevcut şartlarda Türkiye’de evlendirme memuru sayısında bir sorun yoktur. Buna rağmen müftülüklere de bu yetkinin verilmesi sosyal hayata dini tahakkümün dayatılması içindir. Kadınlar hergün öldürülüyorken, her gün tacize, tecavüze, şiddete uğruyorken, çalışma hakları elinden alınıyorken, özgürlükleri gasp ediliyorken, tek sorunumuz evlenme akdinin müftü aracılığıyla çözüme kavuşturulması mıdır” dedi.

Daha sonra kadınlar hep bir ağızdan “Yaşasın Tam Bağımsız, Laik, Sosyal Hukuk Devleti”, “Yaşasın Kadınlar” ve “Yaşasın Hak, Hukuk, Adalet” sloganları attılar.

Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesine Cumhuriyet Kadınlarından tepki  

Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şubesi üyeleri, müftülere nikah kıyma yetkisi vermeyi öngören yasa tasarısına tepki gösterdi.

Konak ilçesindeki Büyük Postane önünde toplanan dernek üyeleri adına konuşan Zuhal Of, düzenlemeye neden gerek duyulduğunun anlaşılamadığını ileri sürdü. 

Müftülere evlendirme yetkisinin verilmesinin devlet ciddiyetiyle uyuşmadığını iddia eden Of, toplumda evlenmek isteyip de yetkisizlikten ötürü evlenememek gibi bir sıkıntının olmadığını söyledi. 

Of, Türkiye'nin Amerikan destekli PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle ciddi mücadele içindeyken bu tür uygulamalardan uzak durulmasını gerektiğini ifade ederek, yasanın geri çekilmesini talep etti. 

Grup üyeleri basın açıklamasının ardından dağıldı. (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası